Home > bevalling > het bevalbad
Het bevalbad

Het bevalbad

Warm water heeft een ontspannende werking, ook tijdens een bevalling. Vaak merk je al dat je de weeën wat beter op kunt vangen als je onder de douche of in bad gaat zitten.
Het lijkt dan of de pijn wat minder intens is. Wanneer je in bad bevalt, kun je optimaal van deze ontspanning gebruik maken. Daarbij komt dat het bevallingsbad een groot bad is waarin je je gemakkelijk kunt bewegen en dus steeds van houding kunt wisselen, als je daar behoefte aan hebt.

Door het water heb je ook geen last van de zwaartekracht en is bewegen makkelijker. Het warme water helpt je te ontspannen waardoor de ontsluiting meestal vlotter verloopt. De geboorte van je kindje gaat in het water geleidelijker doordat je kindje vanuit het warme vruchtwater in het warme badwater komt. Je ziet dan ook dat kinderen die onder water geboren worden zeer ontspannen en alert zijn.

Het bevallingsbad kun je bij ons huren. Je kunt het vanaf 37 weken zwangerschap – dat is het moment dat je thuis mag bevallen – ophalen en na je bevalling terug laten brengen. Als je meer dan 2 weken overtijd bent kun je niet meer in bad bevallen, omdat je dan naar de gynaecoloog moet en de bevalling in het ziekenhuis moet plaatsvinden. In het ziekenhuis worden geen badbevallingen gedaan. Wel kun je in het bevalcentrum West en in het geboortehuis onder begeleiding van de verloskundige in bad bevallen.
Meer informatie over badbevallingen kun je vinden op www.oerbron.nl

{basis-side_info:basis_side_titel}
het bevalbad