de bevalling

Het slotstuk van je zwangerschap; de bevalling. De meeste kinderen dienen zich aan in de week ná de uitgerekende datum. Tussen 37 en 42 weken is een normale periode om te bevallen.

Voorbereiding

Bereid je voor op een manier die bij je past.
Je kunt denken aan lezen over de bevalling, ontspanningsoefeningen, yoga of een cursus. Wij bieden Centering Pregnancy aan waarbij zorg gecombineerd wordt met informatieuitwisseling; een brede voorbereiding op onder andere de bevalling. Praat met je partner over hoe jij het voor je ziet. Zorg dat hij/zij op de hoogte is van jouw voorkeuren.

Rond 30 weken zwangerschap vragen wij je naar je wensen ten aanzien van de bevalling. Er zijn veel keuzes te maken rondom je bevalling. Wij proberen je zo goed mogelijk te steunen bij het nemen van beslissingen die goed voelen voor jullie.

Wil je meer te weten komen over de bevalling en pijnstilling zie de verloskundige.

In de weken voor de bevalling kan het fijn zijn om de natuur in te gaan om je hoofd leeg te maken. Rust zoveel mogelijk uit voor de bevalling.

Wist je dat je in bijna elk ziekenhuis de mogelijkheid hebt om in bad te gaan? Voor thuisbevallingen verhuren wij de Birth pool in a box. Voor meer informatie en beschikbaarheid vraag de assistente.