kraamperiode

In de eerste week na je bevalling komt de kraamverzorgende elke dag bij je thuis, of je nu thuis of poliklinisch in het ziekenhuis bent bevallen. Daarnaast komt één van ons om de dag langs om te controleren of alles goed gaat en om na te praten over de bevalling. Tussen de vijfde en zevende dag komt er tevens iemand van de GGD om de hielprik en de gehoortest te doen bij je kindje.

uit het ziekenhuis
Ben je in het ziekenhuis onder leiding van een gynaecoloog bevallen? Dan geldt in principe hetzelfde. De eerste acht dagen zijn wij verantwoordelijk voor de zorg aan jou en je kind.
Het ziekenhuis laat ons weten wanneer je naar huis gaat. Op dat moment nemen wij de zorg over. Tijdens je kraambed thuis komt één van ons om de dag langs.

kraamzorg
Als je thuis bevallen bent, dan is je kraamverzorgende al bij je thuis.
Na een poliklinische ziekenhuisbevalling bel je de kraamzorg als je naar huis gaat, zij komen dan zo snel mogelijk.
Ben je om medische redenen in het ziekenhuis bevallen? Dan bel je met je kraamzorgorganisatie zodra je weet wanneer je thuis bent.
De kraamverzorgende leert je hoe je je baby het beste kunt verzorgen. Ook houdt ze jouw gezondheid en die van je kindje in de gaten. Wanneer ze iets niet vertrouwt neemt ze contact op met ons.